2013. április 20., szombat

Boltmustra: Herbária Békéscsaba Andrássy út 30.

A csabai sétálóutcán található ez az elég nagy üzlet, majdnem szemben a Csaba Centerrel. A boltot cégtábla jelzi, külön kirakat nincs, de az ablaküvegen keresztül prímán be lehet látni. A hosszú hajú eladónő éppen egy vevőt szolgál ki, de ezenkívül tök üres a hely. A kiszolgálás amúgy barátságos, az eladónő nekem is köszön illetve felajánlja a segítségét.
A boltban a legtöbb olyan termék kapható, amiket a Herbária franchise tagjai árusítanak, például a gyógypapucsok, Dr. Steinberger ivólevek, D'Oliva termékek, Herbária Patikája termékek.
A Dr. Batz és Berkemann gyógypapucsokat, illetve a Rollstep gördülőtalpas gyógycipőket például az üzlet előterében helyezték el. Eléggé sokféle van belőlük, úgyhogy bőven lehet választani.
Az élelmiszereket, és a kozmetikai termékeket a bejárattól jobbra helyezték el egymás mellé.
Magvakat elég sokfélét kapni, de vannak lisztek (fehér, rozs, Dr. Graham, zabpehely, szója, köles, kukorica, gesztenye, Kilófaló, Kenyérvarázs), olajok (lenmag, kendermag, paprikamag, máriatövis, szőlőmag), illetve pár fajta pástétom is akad.
A cukorbetegeknek Diabestar liszt áll a rendelkezésére, de a Kilófalót is használhatják, míg a lisztérzékenyeknek is kapható külön speciális liszt. Ezenkívül még a "normál" lisztek közül a szója-, a köles-, a kukorica- és a gesztenyeliszt az ami még gluténmentes.
Innivalók közül van sokféle tea a pult mögött hátul, pár fajta szörp, illetve Dr. Steinberger ivólé, kukoricából, szójából és zabból készült italporok, továbbá a bolt közepén Oximix és Dr. Szalay vizek nagy kiszerelésben.
Az élelmiszerek mellett helyezték el a kozmetikai termékeket, amelyek közül D'Oliva krémek, sokféle Biomed és Naturland gyógykenőcs, illetve pár fajta Herbline ayurvédikus arckrém kapható.
A teákat, mint említettem az eladói pult mögé helyezték hátra, tehát csak kiszolgálással vásárolhatók meg. Leginkább a Herbária Patikája filteres és szálas teáit kapni, de van  filteres Mecsek, Naturland, Pavel Vana is, bár ezekből csak gyenge a választék. A sárga zacskós szálas Mama Gyógynövényei teákból viszont elég széles a választék.
A hely hétköznaponként délután fél hatig, szombatonként pedig fél egyig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincs, bővebb információkért, illetve az aktuális akciókért érdemes felkeresni a franchise központi honlapját

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése