2013. április 5., péntek

Boltmustra:Biovita bio-és gyógynövényszaküzlet Kecskemét Petőfi S. u. 6.

A hely nem az utcafrontról nyílik, hanem a mögötte levő Reile Géza utcából, csak el kell sétálni a ház mögé. Amúgy a bolt egy panelház aljában található, közel az Alföld Áruházhoz és a Deák térhez. A hely meglétét cégtábla és kis kirakat is jelzi. Utóbbi hírül adja, hogy rákellenes CoD tea is kapható.
A hely amúgy eléggé kicsi, és meglepően népszerű: legalábbis amikor én ott vagyok elég sokan jönnek be főként idősebb emberek. Mondjuk maga az eladónő sem túlzottan fiatal. Mindenesetre a kiszolgálás barátságos, mert a hölgy köszön, és a segítségét is felajánlja. Később kiderül számomra a vevőkkel folytatott beszélgetésekből, hogy ő a tulajdonos is.
A boltban elég sokféle reformélelmiszer, gyógytea kapható, és a lisztérzékeny vásárlók sem fognak csalódni. Gyógytermékek is vannak, de ezekből nincsen akkora választék.
A bejárattól balra pár fajta filteres Mecsek mono-és Pannonhalmi keverékteák, illetve szálas Fitodry teák találhatók. A legutóbbi márkából a bejárattól jobbra viszont rengetegféle van egy műanyag edényeket tartalmazó állványon. A teászacskók ezekben az edényekben vannak, amelyeken fehér papírlapon golyóstollal készült feliratok jelzik a teák neveit.
A bejárattól jobbra teák mellett helyezték el a különböző gyógytermékeket, például lóbalzsamok, Varga és Dr. Immun samponok/hajcseppek, továbbá pár fajta Biomed gyógykenőcs.
A földön Szent Imre, Oximix, Ferenc József, Dr. Szalay vizek, illetve Pölz, Biovita és Pölöskei ivólevek vannak.
Hátrébb helyezték el az élelmiszereket, amelyekből mint említettem elég széles a választék, például elég sokféle tönkölytartalmú tészta, lisztek (búza, rozs, tönköly, Dr. Grehem, Kilófaló, Dia-Wellness diabetikus, kukorica, rizs, napraforgóbél, gesztenye, tökmag), olajok (szója, búzacsíra, máriatövis, szezám, kukoricacsíra, lenmag), illetve sokféle alternatív édesítőszer, például xilit, stevia, gyümölcscukor, méz.
A gluténmentes élelmiszerekre sem lehet panasz, mert sokféle Pasta d'Oro és Barbara tészta, többféle gluténmentes lisztkeverék, a Mester Család készétel-porai (keksztekercs, puding) kaphatók. A PKU-s betegek tudnak itt venni Fe-Mini tésztát is, amit a lisztérzékenyek is ehetnek. Sajnos, pont ez a legdrágább. Magvakból is elég sokféle van.
A bejárattól balra az eladói pult mögött vannak a táplálékkiegészítők, de bevallom ezekre már nem figyeltem oda, de úgy emlékszem, mintha Varga Gábor gyógygombáit lehet itt kapni.
A hely úgy emlékszem délután hatig várja a vevőket hétköznaponként, szombaton pedig délig. Sajnos önálló honlapjukat nem találtam a neten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése