2013. április 5., péntek

Boltmustra: Nap-Fény-Ház biobolt Kecskemét Akadémia krt. 32. a Széchenyivárosban

A Széchenyiváros Akadémia körútján található az üzlet a piaccal majdnem szemben, az egyik tízemeletes aljában a kórház és a Irinyi utca között. Lényegében egy garázsüzletről van szó, ami eléggé üres. Igaz, hogy később a rövid, szőke hajú eladónőnek egy barátnője érkezik, de ezenkívül semmi. Az eladónő kifejezetten barátságosan ajánlja fel a segítségét, de én csak nézelődni jöttem.
A hely alapvetően reformélelmiszereket és gyógyteákat árul, de a diétázók itt nem nagyon találnak maguknak választékot. Na, jó cukorbetegek részére kaphatók alternatív édesítőszerek (pl. xilit, nyírfacukor), de gluténmentes élelmiszert nem nagyon láttam, vagy legalábbis nincsenek úgy elkülönítve, mint más boltokban.
A gyógyteaválaszték kifejezetten figyelemre méltó: a bejárattól jobbra ugyanis elég sokféle szálas Fitodry gyógyteát találsz, amelyeken jól láthatóan feltüntették, hogy milyen gyógynövényekből készültek.
Mellettük találhatók a filteres gyógyteák, amikből szintén elég sokféle van. Közülük leginkább a Herbária Patikája van jelen az üzletben, de a bolt leghátsó részében láttam néhány fajta Naturland, Bio Mandala fűszeres, Dr. Chen kínai, illetve Sonnentor teakeverékeket is.
A teafajták közé helyezték el a magvakat, a liszteket (fehér, tönköly, kukorica, zabpehely, gesztenye), az olajokat (szezámmag, lenmag, tökmag), a tésztákat (leginkább tönkölyös, de van rizstészta is), a pástétomokat és a szörpöket. Magvakból elég sokféle van, de pástétomokból és szörpökből csak pár fajta.
Italok közül még a padlón láthatsz Oximix, illetve Füredi ionos vizeket is.
A bejárattól balra leghátul van egy kis hűtő, amiben tofu, szejtán (búzahús), szójapárizsik és margarinok vannak.
Szintén a bejárattól balra az eladói pult mögötti polcokon találhatók a táplálékkiegészítők, például Béres termékek, ezüst-és aranykolloid, Dr. Herz termékek, illetve pár fajta gyógykenőcs is.
Az eladói pulton Váradi Tibor könyvei, illetve különböző egészséges nassolnivalók láthatók.
A hely hétköznaponként délután hatig, szombatonként pedig délig tart nyitva. Önálló honlapjukat nem találtam a neten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése