2013. április 27., szombat

Boltmustra: Herbatop gyógynövény Budapest XIII. Tátra u. 12/b

Ez a kis üzlet a Szent István körúttól nem messze található, a Vígszínház közelében. A bolt létét cégtábla jelzi, és van egy kis kirakat is. Ami egyből rokonszenvessé tette a helyet, az a cicás lábtörlő, miután nagyon szeretem a cicákat.
A boltban egy fiatal pár vásárol éppen, ezért az eladónő nem vesz észre rögtön, már csak később köszön. Amúgy nagyon visszafogott modorú hölgy, de látszik, hogy ért a termékekhez, hiszen a vevőket is hozzáértőn szolgálja ki.
A hely elsősorban gyógytermékeket és táplálékkiegészítőket árul, élelmiszereket már kevésbé, erre számítson az, aki betér.
Az élelmiszereket, amúgy a bejárattal szemben helyezték el hátul, legalábbis a magvak és a lisztek (zab, tönköly, kókusz, lenmag, szőlőmag, gluténmentes) itt vannak.
A bejárattól jobbra helyezték el az italok egy részét, például a sokféle Dr. Steinberger ivólevet, a többféle szörpöt, a Preventa és Kaqun vizeket, továbbá a folyékony zab-, mandula-és szójaitalokat. Ugyanitt vannak a fűszerek (magyar és indiai egyaránt), továbbá a nyírfacukor és a stevia is.
A bejárattól szintén jobbra található a táplálékkiegészítők egy része is, továbbá a Logona és Lavera férfisampon és borotválkozás utáni termékek, illetve a Logona testápolók.
A bejárattal szemben hátul helyezték el az ayurvédikus samponokat és hajolajokat, a csalánsampont, a többféle masszázskrémet, a sokféle Biomed kenőcsöt, a só-és gyógynövénytartalmú párnákat, a Xilovit, Meridol, Parodontax, Lacalut gyógyfogkrémeket, a többféle Mecsek, illetve Bonavini teakeverékeket.
Igazából ez utóbbi márkáról nem tudok sokat, mert eddig csak Újpesten láttam az egyik bioboltban. Mindenesetre a csomagolása alapján ezeket a teákat elsősorban teaházakban árulhatják. Amúgy szálas, illetve darabos, egzotikusabb fajta teákról van szó. Akit érdekel, nézze meg a weboldalukat
A bejárattól balra található áruk már az eladói pult mögött vannak, ezért a vásárlásuk csak kiszolgálással lehetséges.
Itt helyezték el a teák és a táplálékkiegészítők jó részét. A teák jó része egyszerű, fehér zacskós, márkajelzés nélküli szálas tea, bár a filteres kínai teákból is elég sokféle van. A filteres Naturland és Herbária Patikája teákból viszont meglehetősen szűkös a választék.
Táplálékkiegészítők közül én elég sokféle lúgosító terméket, Dr. Chen, Vitaking és Supherb tablettákat láttam. Egy részük gyógynövénykivonat, de vannak vitamin-és ásványi anyag tabletták is.
Érdekesség, hogy Energy termékek is kaphatók, amelyek gyógynövény alapanyagú, bioinformációs technológia alkalmazásával gyártott készítmények, amelyeket eddig nem sok helyen láttam.
A bolt hétköznaponként délután hatig, szombatonként pedig délután egyig tart nyitva. Bővebb részletekért érdemes ellátogatni a honlapjukra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése