2013. április 27., szombat

Boltmustra: Greenland biobolt Budapest: XIII. Tátra u. 12/b

A hely a Pannónia és a Radnóti utcák sarkánál található, a Vígszínházhoz és a Szent István körúthoz közel.
Létét egy zöld színű cégtábla jelzi, de külön kirakat nincs.
A bolt területe elég nagy, és mindig van itt egy-két vevő. Az eladó, egy kopasz fiatalember eléggé udvarias és szolgálatkész, bátran lehet tőle kérdezni.
A hely elsősorban bioélelmiszereket árul, kozmetikai termékeket és táplálékkiegészítőket nem igazán.
Mondjuk a bejárattól balra egy külön állványon azért vannak kézzel készített szappanokAromax illóolajok. illetve test-és fülgyertyák is. Ezek mind-mind külön fonott kosarakban találhatók.
Ugyanitt még pár fajta biozöldség is van, de sajnos ez nem a teljes kínálat, bár ez is valami.
Ami viszont jó hír, hogy elég sokféle Piszkei Öko reform-és péksüti kapható édes és sós változatban, továbbá a cukorbetegeknek és lisztérzékenyeknek elég sokféle élelmiszer áll a rendelkezésükre.
Például a cukrosok elég sokféle diabetikus csokit, lekvárt és szörpöt találnak itt, de van stevia, nádcukor és xilit is a részükre.
A lisztérzékenyek gluténmentes egész kenyeret, pár fajta tésztát, illetve a Mester Család muffin-és pudingporait tudják itt megvásárolni.
Mindezeket a bejárattól jobbra helyezték el, akárcsak a sokféle szörpöt és Dr. Steinberge ivóleveket, a folyékony rizs-, zab-és mandulaitalokat, a liszteket (sárgaborsó, búza, tönköly, gesztenye, törökmogyoró, mandula, szója, hajdina), meg az olajokat (mák, argán, napraforgó, szója, tökmag, olíva).
A bejárattal szemben hátul van két darab hűtő: az egyikben vizek, illetve szójából készült krémek, édességek, felvágottak, a másikban saláták is vannak.
A bejárattól balra helyezték el a különböző öko tisztítószereket, például Ecover mosószer, textilöblítő, WC tisztító, Sodasan mosószer, héjas mosódió, citromsav és szódabikarbóna.
Ugyanitt vannak a Dr. Immun és Varga samponok, sokféle házilekvár, növényi krémek, reformnassok és magvak.
Teák is vannak, de csak filteres Herbária Patikája gyógyteák, illetve London Fruit&Herb gyümölcsteák, de igazából egyik fajtából sincsen olyan sokféle választék.
A hely a legtöbb biobolttól eltérően este nyolcig várja a vevőket hétköznaponként, de a szombati nyitvatartásra most nem emlékszem. Az önálló honlapjuk úgy láttam, hogy megszűnt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése