2012. augusztus 25., szombat

Boltmustra: Gyógynövény szaküzlet Szekszárd Széchenyi u. 19.

Ez a hely a város legrégebben működő ilyen jellegű boltja, amely kb. 20 éve megvan már a Széchenyi utca és a Garay tér kereszteződésénél, tehát gyakorlatilag a város központjában. Az üzletet már messziről jelzi egy sárga színű betűkből álló felirat, úgyhogy nem tévesztheted el.
Sajnos a bolt tök üres, bár a város sem éppen zsúfolt: hét köznap dél körül ugyanis alig járkálnak errefelé, pedig ez a város központi része.
A bolt jórészt nem önkiszolgáló, hanem kérni kell a termékeket az eladótól, mert az áru jó részét az eladói pult mögötti polcokon, vagy pedig zárt vitrinben találod, kivéve a gyógypapucsokat, de ezekből nincs valami széles választék. A kiszolgálás kifejezetten barátságos, az idősebb, ősz hajú eladónő kedvesen köszön és a segítségét is felajánlja.
A boltban egyébként jórészt teákat, illetve táplálékkiegészítőket lehet kapni, élelmiszereket nem nagyon. Utóbbiak közül én csak lenmag-és szezámolajat, illetve párfajta gluténmentes Cornito száraztésztát láttam,de ennyi az összes.
Teák közül elsősorban filteresek vannak, szálasokból csak pár fajta Mama Gyógynövényei van.
Az üzletben leginkább a Herbária Patikája teamárka van jelen, de azért a Mecsek , illetve a Naturland teakeverékeire sem lehet panasz, választhatsz ezek közül is bőven.
Táplálékkiegészítők közül vannak vitamintabletták, illetve gyógynövények kivonatai, továbbá a Biotech Usa termékei testépítők számára. Ez utóbbiból elég sokféle van, többnyire közepes kiszerelésben, úgy a környéken élő testépítők itt be tudják szerezni ezeket.
Sajnos messziről nem láttam, hogy milyen gyártóktól kaphatók táplálékkiegészítők, egyedül az eladói pulton látható Superwell termékcsaládot ismerem fel. Ők vitaminkeverékeket gyártanak, amelyek szépségvitaminok, alvást elősegítő vitaminok, immunerősítők, emésztést javítók, vagy éppen szív-és érrendszert erősítők.
A bolt előterében is van két darab üvegvitrin, amelyek közül az egyikben D'Oliva napozótermékek és Lacalut fogkrémek vannak, a másikban gyógyászati segédeszközök, például csukló-és térdszorító, kompressziós harisnya, vérnyomás-és vércukormérő.
A bolt hétköznaponként délután ötig, míg szombatonként délig tart nyitva. Önálló honlapot nem találtam róluk a neten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése