2012. augusztus 5., vasárnap

Boltmustra: Herbária gyógynövény Zalaegerszeg Dísz tér 5.

A hely a belváros kellős közepén a Kossuth Lajos utcától pár lépésre a Dísz téren található a teaház mellett, az egyik modern ház aljában. Elég nagy területű az üzlet, de mégis kong az ürességtől, pedig elég nagy a forgalom a városban így szombat délelőtt.
Az üzletben valószínűleg kétfős személyzet van egyébként, de én csak egy középkorú, kifejezetten barátságos, szőke hölgyet látok a pult mögött.
A hely a magyar Herbária üzletlánc tagja, tehát a Herbária Patikája termékeket (ami az üzletlánc saját márkája) elég széles választékban meg fogod itt találni. Elsősorban a gyógytermékek választéka az ami erős, bár a reformélelmiszerekre sem lehet panasz, mert lisztek (fehér, búza, tönköly, rozs, zab, Kilófaló, Dia-Wellness, kukorica, rizs, durum), magvak, nassolnivalók és olajok (tökmag, lenmag, kendermag, mák, földimogyoró, mogyoró, földimandula, mandula, sárgabarackmag, repce, napraforgó, szőlőmag, dió, bogáncs, szezámmag, argán, pisztácia, fenyőmag, olíva) is vannak bőven, de nem ez a fő profil. Azt nem tudom, hogy az élelmiszerek közül melyik a diétás, de a Kilófaló liszteket azt hiszem cukorbetegek is fogyaszthatják, akárcsak a Dia-Wellness termékeket. Ha diétázol, akkor kérdezd meg az eladónőt, hogy az adott élelmiszert fogyaszthatod-e.

Az olajokat egyébként a Pödör forgalmazza, amely elsősorban egy csúcsgasztronómiai termékcsalád, éppen ezért kevés bioboltban árulják, inkább gasztronómiai szakboltokban és delikáteszekben látni őket. Én eddig csak Békéscsabán és Szombathelyen találkoztam eddig bioboltokban velük. Már külsőre is messziről megismerni őket a gyönyörű, hosszúkás míves üvegeikről, amelyben arany színnel gravírozták bele a P betűt. Sajnos árban is elég drágák, általában 1000 forint felett van egy üveggel fejenként.
Az élelmiszereket amúgy a bejárattól jobbra helyezték el szigetszerű polcokon. Ugyanitt vannak az italok is, amelyek közül a  Dr. Steinberger és Pölz bioivóleveket széles választékban megtalálhatod itt, de aloé vera és nonilevet is láttam.

A bejárattól jobbra leghátul helyezték el a sokféle gyógy-és gyümölcsteát, amelyeket szálas és filteres változatban egyaránt megtalálhatsz. A vezető márka egyértelműen a Herbária Patikája, mert ebből van a legtöbb, mind a szálas, mind pedig a filteres változatot tekintve. A filteres teák közül még a Klembertől lehet elég sokfélét kapni, de a Naturland filteres gyógyteakeverékeiből már nincs valami sok fajta.
Szálas teák közül még a JuvaPharma teái kaphatók elég széles választékban, a Fitodry márka viszont elég gyenge választékkal van jelen.
Gyümölcsteákból is elég sokféle van elsősorban a Teekanne filteres teáiból, a Teaház darabos, vagy a Naturland filteres teái viszont elég gyengén szerepelnek.

A bejárattól balra elég sokféle Biomed és Naturland gyógykenőcs, illetve Herbária Patikája, Naturland és Aromax illóolajok vannak, bár utóbbi márkákból egyikből sincs túlzottan széles választék.
A bejárattal szemben levő eladói pult mellé helyezték el a fogkrémeket,  a samponokat és a D'Oliva termékeket, amelyek mind gyógynövénytartalmúak, és állatkísérletektől mentesek.
Szájápolási termékek közül Lacalut és Homeodent fogkrémeket, továbbá Naturland szájvizet és cserszömörcés foggélt lehet itt venni, amely fogínygyulladásra kiválóak. Sőt a Lacalut a hidegre érzékeny fogakra is nagyon jó.
Samponok közül csak Tulasi termékek kaphatók, azok viszont széles választékban mindenféle hajtípusra, úgyhogy biztosan megtalálod a neked megfelelőt.
A D'Oliva termékek alapanyaga az olívabogyó termése, amely remekül hidratálja, és ezáltal fiatalítja a bőrt, amelynek elsősorban a hölgyek örülhetnek. Sajnos, a teljes termékpaletta nem kapható itt az üzletben, de a ránctalanító, illetve bőrápoló krémeket itt mind megtalálod, sőt még izzadásgátló dezodorok is kaphatók tőlük.
Még fontos megemlítenem, hogy elég sokféle masszázskrémet és olajat is találsz a bejárattól jobbra levő polcokon, illetve testgyertyák is vannak ugyanitt.
Ha fontos számodra a környezetvédelem, akkor itt be tudsz szerezni mosódiót és öko fehérítőszert, amelyek kímélik a környezetet. Sajnos csak ennyi a választék az öko tisztítószerekből.
Az üzlet hétköznaponként délután fél hatig, szombatonként pedig fél egyig tart nyitva. Ha kíváncsi vagy a Herbária termékeire és z aktuális akciókra, akkor nézd meg a Herbária franchise központi honlapját

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése