2012. augusztus 12., vasárnap

Boltmustra: BiOázis Biobolt Kaposvár Petőfi tér 10.

Ha bioboltot keresel Kaposváron, akkor ezt a helyet mindenképpen keresd fel, két dolog miatt is: részben azért, mert a bolt jó nagy területen széles választékkal áll rendelkezésedre, részben pedig azért, mert az eladók nagyon barátságosak és segítőkészek, úgyhogy nyugodtan fordulj hozzájuk, ha keresel valamit.
Ráadásul mindezt a város központi helyén, a Petőfi téren találod vasútállomással és a rendelőintézettel szemben, de a távolsági és helyi buszpályaudvarok is nagyon közel vannak ide, úgyhogy nem tévesztheted el a helyet.
Szombat délelőtt kevesen lézengenek a boltban, viszont hétköznaponként azért akad pár nézelődő. Kétfős női személyzet van az eladói pultnál, akik barátságosak, és mind a ketten odajönnek érdeklődni, hogy segíthetnek-e valamiben, és hogy szóljak bátran, ha kell valami.
A helyet jól látható tábla jelzi egyébként, és van kirakata is, sőt külön bejárati és kijárati ajtaja is! Belépve a boltba azt látom, hogy szinte mindenféle bio-és reformélelmiszer és ital kapható, sőt szépségápolási és gyógytermékek is vannak széles választékban, úgyhogy ez most egy hosszú bejegyzés lesz. :)))

A teát kedvelők szerintem imádni fogják ezt a boltot, ugyanis rengetegféle tea kapható itt akár a gyümölcsteákat nézzük, akár a gyógyteákat, akár a specialitásokat.
Gyümölcsteák közül leginkább a London Fruit&Herb filteres teáit találhatod meg itt, de pár fajta Teaház darabos gyümölcstea is akad készenlétben. A gyümölcsteák mellett helyezték el a filteres rooibos és zöld teákat azért, mert ezeknek a túlnyomó többsége is valamilyen gyümölccsel, vagy fűszerrel ízesített, ráadásul ezek a gyümölcsteákhoz hasonlóan úgyszintén élvezeti teák, amelyek üdítőitalként is fogyaszthatók.
A gyógyteák elsősorban filteres változatban kaphatók, szálas formában csak a Mecsek teakeverékeit láttam, bár abból elég sokfélét.
A Mecsek teakeverékek ugyanakkor filteres formában is elérhetők, amelyek szintén gyógyteák, csak éppen valamilyen gyümölccsel, vagy fűszerrel ízesítették őket. A Mecsektől még baba-és gyerekteák is kaphatók.
Ugyancsak sokféle Herbária Patikája, Pavel Vana, Pannonhalmi, Dragon, illetve kínai tea is van, amelyek közül a Herbária Patikája, a Pavel Vana és Pannonhalmi teakeverékekkel van jelen az üzletben.
A teákat egyébként közvetlenül a bejárati ajtó mellett helyezték el mindkét oldalon, csak éppen míg a gyógyteák a bejárattól jobbra, a gyümölcs-és speciális teák pedig a bejárattól balra kaptak helyet.

A gyümölcsteák mellett helyezték el a lisztérzékenyek gluténmentes élelmiszereit a bolt sarkában, amelyekből megintcsak sokféle van, és amelyekből gyakorlatilag mindenfajta étel diétás változata elkészíthető. Többféle gluténmentes élelmiszerek forgalmazó cég termékei is jelen vannak a BiOázisban, például, a Barbara (sütik és tészták mindkettőből elég sok van), a Cornito (száraztésztákkal van jelen, amelyekből nagyon sokféle van), a Fe-Mini (PKU-s és lisztérzékeny betegek számára kifejlesztett tojáshelyettesítő por, dara és rizstészta kapható itt) és a Mester Család (kenyér-és pudingporok). Ha nem akarsz a kenyérsütéssel bajlódni, akkor vehetsz itt gluténmentes egész kenyeret is többfélét.

A gluténmentes termékek mellett helyezték el a nem diétás, de reform alapanyagokból készült tésztákat is, amelyekből szintén elég sokféle van. Ezek a tészták tönkölyből, zabból, rozsból és durumból készültek és elsősorban teljes kiőrlésűek.
A gluténmentes élelmiszerek mellett, ahogy haladunk a kassza felé, van két darab hűtő. Az egyikben zabból és rizsből készült főzőkrémek, továbbá édességek rizsből és szójából, míg a másikban margarin, szójafelvágottak, és kókuszolaj van.
A hűtő mellett egy külön állványra tették a fűszereket, amelyekből sokféle kapható. A fűszeres állvány mellett egy másik állványon elég sokféle bioszörp-és bor látható.

Az italok melletti szekrényben, illetve polcokon vannak a szépségápolási és kozmetikai termékek, amelyeknek egy részét (pl. a D'Oliva samponokat, testápolókat, napvédő termékeket, bőrápoló krémeket) bezárták a szekrénybe, tehát kérned kell őket az eladótól. A Dr. Immun, Varga, Dermipsor és Tulasi samponok viszont szabadon elérhetőek.
A kozmetikai termékek alatt helyezték el a különböző étolajokat is, amelyekből elég sokféle van, például napraforgó-, olíva-, lazac-, kapor-, búzacsíra-, kukoricacsíra-, lenmag-és mákolaj

A bejárattól jobbra, a gyógyteák mellett helyezték el a Dr. Batz gyógypapucsokat széles választékban, amelyeket bátran fel lehet próbálni. Ha nem találsz megfelelő méretet, akkor szólj az eladónak és majd hoz a raktárból. Ezek a gyógypapucsok kiválóak lúdtalpra is.
A bolt közepén van négy darab szigetszerű polc, amelyeken további reformélelmiszerek, kozmetikai termékek, és öko tisztítószerek találhatók.

A bejárathoz közelebbi polcokon helyezték el a magvakat széles választékban, a Lacalut és Dabur ayurvédikus fogkrémeket, továbbá az öko tisztítószereket (héjas és folyékony mosódió, folyékony mosószer, mosogatószer, öblítő, általános tisztítószer és fürdőszobai tisztítószer). A polcok tetején sokféle müzliszelet is van, amelyek teljes kiőrlésű gabonából készültek, szóval telítik a gyomrot, tehát hamar jóllaksz tőle, és sokáig nem leszel éhes.
Ugyanitt vannak a lisztek is, amelyekből ugyancsak sokféle van, például, búza-, tönköly-, rozs-, zabpehely-, Dr. Graham-, Kilófaló-, gesztenye-, sárgaborsó-, szőlőmag-, szója-, árpa-, lenmag-, csicseriborsóliszt. Úgy tudom, hogy a Kilófalót cukorbetegek is fogyaszthatják, míg a gesztenye-, sárgaborsó-, szója-és csicseriborsólisztek gluténmentesek, de a biztonság kedvéért kérdezz rá az eladónál is, hogy mi is a helyzet ezekkel pontosan.

Az eladói pulthoz közelebbi két szigetszerű polcra tették a többi kozmetikai terméket, például a sokféle hennás hajfestéket-és színezőt, a sokféle kézzel készített szappant, a masszázsolajokat-és krémeket, továbbá a sokféle Tulasi tusfürdőt, úgyhogy tudsz bőven választani.
Az eladói pult mögötti polcokon vannak a különböző táplálékkiegészítők és vitamintabletták, amelyek közül kiemelném a Zafír termékcsaládot, amely elsősorban gyógynövények kivonatából készült tablettákat forgalmaz, amelyek kiválóak emésztési problémákra, erősítik a vérkeringést és az immunrendszert, továbbá fogyasztanak, vagy éppen méregtelenítenek, de a hölgyek is találnak készítményt a változókori panaszokra.
Vitamin-és ásványi anyag tabletták is vannak bőven a polcokon, de azok már nem a Zafír termékcsaládból kerülnek ki.
A bolt hétköznaponként este hatig, míg szombatonként délig tart nyitva, önálló honlapjuk sajnos nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése