2012. augusztus 12., vasárnap

Boltmustra: Herbária Kaposvár Berzsenyi u. 1-3. a Tesco-ban

Egy szombat délelőtti napon keresem fel a várost és elkeserítő, amit látok: a főutca és a belváros kong az ürességtől, pedig a főutca sétáló részét szépen felújították, de mégis rengeteg üzlethelyiség kirakatán kint van az eladó/kiadó tábla. A sétálónál kikanyarodom a Berzsenyi utcára és haladok a város északi része felé, majd hamarosan betérek a plázába, ahol ugyanez a jellemző. Pedig régen milyen forgalmas egy város volt ez! Úgy látszik, válság van itt is. Bezzeg az innét pár lépésnyire levő Tesco áruház tele van, annyira, hogy az üzletsoron levő Herbáriába gyakorlatilag nem is látok be a tömegtől. Pedig ez csak egy átlagos szombat délelőtt volt, nem volt ünnep a közelben.
Na, szóval ez a Herbária üzlet, a magyar Herbária üzletlánc tagja, tehát kaphatók benne olyan termékek is, amelyeket gyakorlatilag az ország össze Herbária üzletében árulnak, például gyógypapucsok, D'Oliva termékek, Herbária Patikája és Naturland termékek.
A hely nem valami nagy, de mint említettem baromi nagy volt a forgalom itt, úgyhogy a kétfős személyzet alig győzte a kiszolgálást. Aztán, amikor megcsendesedik a forgalom kicsit, akkor az egyik eladónő odajön hozzám, hogy tud-e valamiben segíteni, de én csak nézelődöm, bár olyan széles kínálat nincs, de ami van, az tisztességes.
A helyet egyébként messziről meg lehet ismerni a különböző gyógypapucsokról-és cipőkről, amelyeket a bolt elején helyeztek el, és amelyek a már jól ismert Dr. Batz, Berkemann, Stadfor és Rollstep márkák közül kerülnek ki. Az utóbbi két márka kizárólag gördülőtalpas cipőket forgalmaz, amelyek lúdtalpra is kiválóak, akárcsak a gyógypapucsok.
A bolt kínálatának a nagy része nem önkiszolgáló vagy azért mert bezárták őket szekrényekbe, vagy azért, mert az eladói pult mögötti polcokon kaptak helyet, viszont a lisztérzékenyek gluténmentes élelmiszerei (a Mester Család ételporai, például galuska-, muffin-és pudingporok, továbbá Cornito tészták), pár fajta kínai tea, továbbá Malmos Varázs tea, a lisztek (búza, rozs, zabpehely, tönköly, rizs, lenmag), az olajok (kendermag, lenmag, tökmag, máriatövis) és a Dr. Steinberger ivólevek a vevők által is szabadon hozzáférhetők.
Míg a gluténmentes termékek és a kínai teák a bejárattól balra, addig a lisztek, olajok és ivólevek a bejárattól jobbra kaptak helyet.
A Herbáriában elég sokféle táplálékkiegészítőt is lehet kapni, aVitakingtől, a Superwelltől, illetve a Dr.Chentől. Utóbbiak elsősorban fogyasztószerek, a Vitaking főként vitaminokat és ásványi anyagokat gyárt, akárcsak a Superwell. A fogyasztó-és immunerősítőszereket elkülönítették, mert ezek a bejárattól balra találhatók egy külön szekrényben bezárva, míg a többieket az eladói pult mögötti polcokra tették.
Ugyancsak itt hátul kapott helyet a sokféle filteres Herbária Patikája és Pannonhalmi gyógytea-keverék, illetve a különböző gyógykenőcsök és Varga samponok is. Az eladói pulton pedig többféle müzliszelet és masszázsolaj is kelleti magát.
Az üzlet hétfőtől szombatig este nyolcig, míg vasárnap este hétig van nyitva. Önálló honlapja a kaposvári üzletnek nincs, de a franchise központi honlapját bármikor meg tudod tekinteni, ah érdekelnek a Herbária termékei, illetve a friss akciók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése