2012. augusztus 19., vasárnap

Boltmustra: Herbária gyógynövény Pécs Ferencesek u. 20.

A hely Pécs egyik legendás sétálóutcáján található, amely az Árkád megnyitása után meglehetősen kihalt, ezért elég sok üzletet bezártak, átalakítottak.
A magyar Herbária üzletlánc tagja azonban még tartja magát, mert időnként azért érkeznek vásárlók, csak éppen nagyon kevesen. Amikor én belépek az üzletbe akkor éppen egyetlen vevő sincs a boltban, csak egy középkorú eladónő ácsorog a pult mögött. Vele nincs gond, mert segítőkész, szóval nyugodtan fordulj hozzá, ha kérdésed van.
A bolt elsősorban gyógyteákat, kozmetikai-és gyógytermékeket, továbbá gyógypapucsokat-és cipőket árul, reformélelmiszerek nem nagyon vannak. Mondjuk magvak azért közepes választékban kaphatók, továbbá kukorica-és rizsliszt is akad, de más nincs.
A kozmetikai termékeket a bejárattól jobbra helyezték el, és elég széles a választék belőlük, például vannak samponok (Dr. Immun, Varga, Herbária Patikája, D'Oliva, termálvizes sampon,Vatika ayurvédikus sampon), hennás hajfestékek,  gyógykenőcsök (pár fajta Herbária Patikája, illetve termálvizes is van), tusfürdők (főként Tulasi, de van S'Nonas, illetve D'Oliva is), masszázskrémek (Tulasi és Aromax, illetve rózsából készült krémek). Mondjuk ez utóbbiakat már az eladói pultra tették. A D'Oliva termékcsalád is jelen van az üzletben a teljes választékával, azaz samponokkal, tusfürdőkkel, bőrápoló és ránctalanító krémekkel, továbbá napvédő termékekkel.
A bejárattól balra helyezték el a már korábban említett reformélelmiszereket, illetve az italokat is, továbbá innét nyílik egy alkóv is, amelyben a gyógypapucsok-és cipők vannak, amelyeket kényelmesen fel lehet próbálni, miután vannak székek és tükör is. Elég sokféle modell kapható több forgalmazótól, például Stadfor, Dr. Batz, Berkemann és Scholl. Ezek közül a Stadfor csak gördülőtalpas cipőket gyárt, amelyek itt az üzletben 10 és 14000 forintba kerülnek. A papucsok némileg olcsóbbak, főleg a Dr. Batztól és a Scholltól. A Berkemann ebben az üzletben főleg cipőkkel van jelen, amelyek szintén elég drágák.
Az alkóv előtt Oximix vizek találhatóak a földön, szódásszifon alakú palackokban, ami azért érdekes, mert ez nem szóda, hanem oxigénnel dúsított ivóvíz, amely erőt ad a szervezetnek. Itt a Herbáriában natúr és ízesített változatban is kapható.
Egy külön állványon Dr. Steinberger ivólevek és bioszörpök várják a látogatókat. Úgy tudom, a bioszörpök nem cukormentesek, úgyhogy a cukorbetegeknek nem ajánlott őket fogyasztani.
Viszont egy külön polcon rengeteg gyógytea is van, amelyet a diétázók is bátran fogyaszthatnak. A vezető teamárka itt a Herbáriában az üzletlánc saját terméke, a Herbária Patikája, amely filteres és szálas változatban is egyaránt kapható. A többi teamárkából (Pavel Vana, Mecsek filteres,-szálas-, illetve gyümölcsteák, maté teák) viszont elég gyenge a választék.
Az eladói pult mögött sorakoznak a táplálékkiegészítők, amelyek vagy vitamin-és ásványi anyag tabletták, vagy pedig különböző növényeknek a kivonatai. Elég sokféle van ezekből is, de azt pontosan nem láttam, hogy milyen forgalmazóktól vannak pontosan, csak annyit tudok, hogy a Béres termékek biztosan kaphatók. Az eladói pulton is van néhány fajta vitamintabletta, illetve rózsa tartalmú arckrémek is.
A bolt hétköznaponként délután hatig, szombatonként pedig délig tart nyitva. Önálló honlapja nincs, viszont a Herbária üzletlánc központi honlapján tudsz informálódni a termékekről és az éppen aktuális akciókról. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése