2012. augusztus 25., szombat

Boltmustra: Naturpont Biobolt Szekszárd Arany J. u. 6-8.

A hely a Szent István térhez nagyon közel van, a Garay Giminél kell elfordulni a kórház felé. Ebben az utcában már panelházak állnak, és az egyikük földszintjén van a bolt. Kora délután elég forgalmas az utca, de ebbe az üzletbe ez már nem jut el, talán azért, mert éppen pont a házzal szemben van egy bazi nagy Tesco Expressz, és inkább oda mennek az emberek vásárolni, akár bio, akár nem.
Utcafrontról nézve az üzlet elég kicsinek tűnik, de a látvány megtévesztő, mert a hely egy hosszúkás folyosóból áll, bár az igaz, hogy elég nehézkes itt közlekedni, szóval babakocsival, vagy kerekesszékkel egész biztos, hogy nem férsz be. Mondjuk túlzsúfoltságtól szerencsére nem kell tartani, mert a boltban rajtam kívül egyetlen érdeklődő sem tartózkodik.
A bolt érdekessége az, hogy egy lottózó is működik a hely előterében külön személyzettel, úgyhogy ha meg akarod kísérteni a szerencsédet, akkor most már tudod, hogy hová kell jönnöd. Az üzletnek egyébként kétfős női személyzete van (külön a lottózónak és külön a bioboltnak), de én csak a bioboltos hölgyet láttam, mert a másik pont nem volt a boltban. A kiszolgálás udvarias, szóval erre nincs panasz.
A biobolt kínálata jelentős részben az előtér mögötti hosszú folyosón található, kivéve a táplálékkiegészítőket, amelyek az előtérben vannak az eladói pult mögötti polcokon.  Ezeket a termékeket már csak az eladó segítségével lehet megvásárolni, a többi viszont önkiszolgáló.
A boltban egyébként elsősorban reformélelmiszerek és gyógyteák kaphatók, de ezekből sincs olyan széles választék.
A folyosó egyik oldalán helyezték el az élelmiszereket, míg a másik oldalán a teákat. Élelmiszerek közül magvak, lisztek (búza, tönköly, kukorica, zabpehely, Ezekiel, Dia-Well diabetikus), tészták, pástétomok, illetve gluténmentes nyersanyagok (többféle liszt, Cornito száraztészták, pudingpor, Barbara zsemlemorzsa) kaphatók lisztérzékenyek számára. Az élelmiszeres polc tetején Oximix oxigénnel dúsított vizek vannak jó magasan, úgyhogy ezeknek a vásárlásához is eladói segítséget kell kérned.
Az élelmiszerekkel szemben találhatók a teák, amelyek filteres és szálas változatban is kaphatók.
A filteres teák közül a Mecsek, a Herbária Patikája és a Naturland termékeit, míg a szálasok közül a Mama Gyógynövényei, a Juva Pharma és a Fitodry teáit vásárolhatod meg, de a Herbária Patikája is kapható szálas változatban. Néhány egzotikus teafajtát is találsz itt például szálas maté, illetve filteres zöld teát.
Táplálékkiegészítők közül elsősorban a Pharma Nord bio előtagú vitamin-és ásványi anyag tablettái kaphatók, de a Zöldvér Program lúgosító termékeit is láttam.
A bolt hétköznaponként délután ötig tart nyitva, önálló honlapjuk tudtommal nincs az interneten.

1 megjegyzés: