2012. március 11., vasárnap

Boltmustra: Doktor Természet Biobolt Budapest VI. Oktogon tér 4.

Ez a hosszú folyosóból álló üzlet a főváros egyik legforgalmasabb pontján, a nyolcszögletű Oktogonon található. Az üzletnek csak egy egész kicsi kirakata van, ezért elég nehéz megtalálni, de a sötétzöldre festett ajtókeret és a bolt feletti cégér segíthet ebben. A legkönnyebben úgy találhatod meg, hogy a 4-6 villamosról leszállva az Andrássy útra kell ráfordulnod a Hősök tere felé. A kisföldalatti és a 4-es busz megállója sincs messze innét.
Miután egy ilyen nagy forgalmú helyen található az üzlet, ezért többen is jönnek vásárolni, szóval nem panaszkodhatnak a forgalom hiányára.
A személyzet két barátságos fiatal nőből áll, akik barátságosan sziát köszönnek, és a segítségüket is felajánlják, de én csak nézelődni jöttem.
A kétfős személyzetre egyébként az épület nagy belmagassága miatt van szükség, ugyanis a polcok faltól falig érnek, és a legmagasabban fekvő árukat csak létrával lehet levenni.
Körülnézvén megállapítottam, hogy ez az üzlet elsősorban a kozmetikai termékekre és a táplálékkiegészítőkre helyezi a hangsúlyt, ezeken belül is a lúgosításra, a karcsúsításra és a ránctalanításra, de persze ezen kívül még kaphatók azért más termékek is.

Bioélelmiszerekből igazából nem sok van, ezek a bejárattól balra kaptak helyet, akárcsak a teák, amelyekből szintén nincs valami széles választék. Teák közül az osztrák Sonnentor bioteáit lehet kapni, főként szálas formában, de azért pár fajta filteres tea is kapható tőlük. Ez a márka elsősorban teakeverékeket forgalmaz, tehát itt a Doktor Természetben is ezeket lehet kapni szinte a összes fajtát.
Ugyancsak a bejárattól balra láttam pár fajta Aromax illóolajat is jellegzetes zöld színű kartondobozban, de ha már az aromaterápiát említem, akkor mondanám, hogy többféle kézzel készített szappant és sószappant is lehet itt kapni, amelyek szintén aromaterápiás hatásúak. Masszázsolajból is van pár fajta, amelyeknek szintén ilyen hatása van. Sómécseseket is láttam többfélét, amibe csak bele kell helyezni a kis teamécsest és meggyújtani. Légzőszervi betegek számára kiváló hatása van.
Szintén a bejárattól balra nagyon sokféle Dr. Organic kozmetikumot láttam, például tusfürdőket, samponokat, testápolókat, de bőrápoló krémjeik is vannak.
Erről a termékcsaládról azt kell tudni, hogy 100% biotermékek, tehát nincs bennük semmiféle adalékanyag, sőt, ezeket a termékeket állatokon sem tesztelték!
A Dr. Organic termékei többféle alapanyag felhasználásával készülnek, pl. aloé vera, gránátalma, teafa, méz, levendula, olívaolaj, rózsaolaj. Persze ezek az összetevők nem egyszerre szerepelnek a termékekben, hanem egy-egy összetevőre építenek rá egy termékcsaládot, amelyeket különböző színekkel jeleznek a termékek dobozain. Itt az üzletben én aloé verás és rózsaolajos termékeket láttam tőlük, amelyek hidratáló hatásúak.
Még mindig a ránctalanításnál és hidratálásnál maradva: a bolt D'Oliva termékeket is kínál, amelyek nagyszerűen hidratálják a bőrt, köszönhetően az olívaolajnak. A D'Oliva sokféle terméket forgalmaz, de itt a boltban csak krémeket lehet kapni tőlük, de abból az összeset, pl. szemránckrém, arckrém, láb-és kézápoló krémek.
 Ugyancsak ritkaság az Armonía Helix Aspersa Csigacsoda arc-és testápoló natúrkozmetikai termékcsalád. Annyit kell tudni róluk, hogy a  tengeri csiga nyálkájának a kivonatát tartalmazzák, amely feltölti és kisimítja a ráncokat. A csiganyálka kollagénben, gyümölcssavban és vitaminokban rendkívül gazdag, ezért a hidratáló és regeneráló hatás. Én eddig ezen a bolton kívül még egy szekszárdi bioboltban találkoztam a szemránckrémjükkel, szóval nem egy gyakori márka itt Magyarországon.

Még egy specialitást meg kell említenem, amivel még szintén ritkán találkoztam, ez pedig a Nordic Koivu által forgalmazott nyírfanedv, amit a nyírfákból csapolnak le az északi népek, pl. a finnek, oroszok.
Mégis mire jó ez? A legfontosabb tulajdonsága, hogy energetizálja a szervezetet, méghozzá sokkal jobban, mint a koffein, ámde a kávéval és a fekete teával ellentétben semmit nem rabol el a szervezettől, sőt erősíti azt! Lábadozó betegeknek is kiváló gyógyszer, ráadásul lúgosító hatása is van, tehát javítja az emésztést is, sőt a bőr elváltozásait is megszünteti. A nyírfanedvet a bejárattól jobbra találod meg az eladói pult mögött, egy hosszúkás átlátszó üvegben. Kiszolgálása csak eladói segítséggel lehetséges.
Ha még többet szeretnél megtudni a nyírfanedvről, akkor nézd meg a termék hivatalos weboldalát , ahonnét meg is rendelheted, ha nem vagy pesti. 
A lúgosításban segítségedre lehetnek még a Dr. Szalay féle lúgos víz, illetve a Dr. Steinberger ivólevek. Utóbbiakat megintcsak a bejárattól jobbra találod meg a pult mögött.

Ugyanitt egyébként meglehetősen sokféle táplálékkiegészítő található, amelyek közül a szokásos vitamin-és ásványianyag tablettákon kívül még egyéb érdekességeket is találhatsz, amelyek máshol kevésbé kaphatók.
A nyírfanedvet már említettem, de van még egy hasonló hatású termék, amit én még eddig nem láttam, ez pedig a Jackie Chan nevével fémjelzett azonnal oldódó zöldtea koncentrátum, amelyet hasonló csomagolásban árulnak, mint az instant kávét, sőt az elkészítési módjuk is hasonló: egyszerűen csak forró vízbe teszed és kész. Egy nagy dobozban 15 darab hosszúkás tasak található.
Szintén keveset láttam a Lipo+ haslapító koktélt, amely megszünteti a haspuffadást okozó bélgázosodást, tehát szélhajtó hatása van. A termék többféle gyógynövény is tartalmaz, amelyek kitakarítják a beleket. Bővebb információt a termék hivatalos oldalán találhatsz. 
A hölgyeknek rengeteg gondot szokott okozni a narancsbőr, a stria, illetve a visszerek is. Erre az esetre ajánlja az üzlet a Gambe Slim termékcsaládot, amely enyhít a tüneteken. Főzet és krém egyaránt kapható belőle, részletekért kattints a termék hivatalos oldalára
Ezenkívül még kaphatók Dr. Herz és Superwell vitaminkészítmények. Utóbbi márka jórészt keverékeket forgalmaz, amelyek mind önálló nevet viselnek a Superwell-en belül.
Annak ellenére, hogy egy meglehetősen kis területű boltról van szó, meglehetősen sok  termék kapható, nem is tudtam így hirtelen bemutatni az összeset, de biztosan benézek még, ha arra járok.
Hétköznaponként az üzlet este hétig, szombatonként pedig délután kettőig tart nyitva. A boltnak önálló honlapja nincs, de a Facebook-on megtalálhatod őket .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése