2012. március 30., péntek

Boltmustra: Titok Gyógynövénybolt Gyöngyös Kossuth u. 34.

Ez a hely Gyöngyösnek talán a legnépszerűbb ilyen üzlete, ami nem is csoda, hiszen gyakorlatilag a Kossuth-Koháry kereszteződésben van majdnem, a buszpályától alig pár percre, egy fehér színű téglákkal kirakott, sátortetős házban.
Az üzlethelyiség közepes méretű, és olykor tele van vevőkkel, mert elég sokan térnek be, legalábbis amikor én ott jártam, akkor így volt. Általában a vevők többsége nem nézelődni jön, inkább határozott vásárlási szándékkal, úgyhogy én a kivétel vagyok.:)
Mindenesetre a középkorú, szemüveges eladónő kifejezetten barátságos velem is, és nem zavarja a bámészkodásom. (Volt már akiket zavart).
Mielőtt belekezdenék a részletesebb ismertetőbe, elmondanám, hogy meglehetősen sokféle termék kapható, mind a bioélelmiszerek, mind a gyógytermékek esetében, sőt még gyógypapucsokból is széles a választék, tehát nagy az esélye, hogy megkapod azt, amit keresel.
Az üzlet felosztása meglehetősen egyszerű: a bejárattól balra helyezték el az élelmiszereket és a gyümölcsteákat, plusz az italokat, míg a bejárattól jobbra pedig a különböző gyógytermékeket, illetve a papucsokat.
Az eladói pult mögött kaptak helyet a gyógyteák és a táplálékkiegészítők, amelyeket csak eladói segítséggel vásárolhatsz meg.

A bejárattól balra látható polcokon elég sokféle Dr. Steinberger ivólevet láthatsz, de van pár fajta bioszörp is. Az italok közül még meg kell említenem a dobozos kukorica ízű italport, a többféle lúgosító teakeveréket (PH Varázs, Joshi Bharat), a Malmos és Csala Varázs méregtelenítő-fogyasztó teákat, a többféle Herbária  Patikája filteres, illetve a Teaház darabos gyümölcsteákat, de gabonakávé is kapható.
Ugyanitt van még pár fajta Naturland teakeverék és kínai tea is, de ezekből nincsen valami sokféle.
A különlegesebb teákból  még filteres rooiboshoz és szálas maté teához juthatsz itt hozzá.
A reformélelmiszerek közül meglehetősen sokféle liszt (búza, tönköly, rozs, Dr. Graham, sárgaborsó, mandula, gesztenye, hajdina, zabpehely, szója, tökmag, köles) és olaj (máriatövis, dió, lenmag, kendermag, szója és az ún. Paleolaj), továbbá sokféle biolekvár, pástétomok, illetve gluténmentes élelmiszerek kaphatók.
A lisztérzékenyek részére az üzlet a gluténmentes egész bagetteket, a Schar kenyérporokat és sós kekszeket, Cornito tésztákat, gluténmentes csokikat, pár fajta Barbara sütit, a Mester Család termékeit (keksztekercs és pizzapor), továbbá a Fe-Mini termékeket (tojáshelyettesítő por, kenyérpor, galuskapor) ajánlja.

A kozmetikai-és gyógytermékek közül a legalapvetőbb termékeket lehet itt kapni gyógynövényes változatban és állatkísérletektől mentesen, például samponok, tusfürdők, arckrémek, kézzel készített szappanok.
Az arckrémeket és testápolókat a D'Oliva forgalmazza, amely olívaolaj tartalmánál fogva hidratálja a bőrt. Ez a márka forgalmaz még samponokat, tusfürdőket, napvédő termékeket is, csak ezeket sajnos nem lehet ebben a boltban kapni.
Helyettük választhatsz a többféle Tulasi samponból, a Varga, illetve a Dr. Immun samponokból. Utóbbi kettő egyébként a hajhullás és a különböző fejbőrproblémák ellen lett kifejlesztve. Ha már a hajhullást emlegetem, akkor a bolt többféle hajszeszt is kínál a Herbária Patikájától a probléma megoldására.
A tusfürdők esetében szintén a Tulasi a legfontosabb márka, de S'Nonas is van, igaz csak egyféle.
Mozgásszervi problémák és gyulladások ellen sokféle lóbalzsam kapható a bejárattól balra, de ugyanitt van pár fajta Naturland gyógynövényes kenőcs a gyulladásokra. Ugyancsak jó tesz az efféle panaszoknak egy frissítő masszázs, amelyhez a szükséges masszázsolajokat a Tulasi biztosítja itt a boltban, méghozzá többféle változatban.
Ugyancsak a mozgásszervi problémákat orvosolják a kiváló Dr. Batz gyógypapucsok, amelyekből itt az üzletben meglehetősen sokféle kapható, minden méretben, kizárólag nőknek. Minderre azért van szükség, mert a klasszikus női cipő kényelmetlen viselet, ami megterheli a lábat és a gerincet, komoly fájdalmat okozva ezzel. A gyógypapucsok viszont kímélik a lábat és a gerincet, illetve megemelik a lesüllyedt talpboltozatot, ezért a lúdtalp kezelésére is kiválóak.

Táplálékkiegészítőkből nincsen olyan sok, viszont a Varga-féle gyógygombákból (VargaDiet, Immunax, Neuranax, Cranalgon, EpigalloC, Gastroanax, Flavogen, Vitanax, VargaStem, Cardianax) csaknem az összes fajta kapható, de láttam még kínai és Dr. Herz étrendkiegészítőket, továbbá Bálint-cseppeket is.
Az eladói pult mögé tették a sokféle Herbária Patikája, illetve Pannonhalmi teákat. Utóbbiból szinte az összes teakeverék kapható.
Aromax illóolajokból közepes a választék, és a lapos dobozos Prema füstölőkből is kapható pár fajta.
A bolt minden hétköznap este hatig, szombatonként pedig délután egyig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincsen,  de egy gyöngyösi üzleti portálon láthatsz róluk egy bemutatkozást képgalériával együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése