2012. március 30., péntek

Boltmustra: Rafael Stúdió ezoterikus és ajándék üzlet Gyöngyös Kossuth u. 20.

A bolt a város fő utcáján található, amely meglehetősen forgalmas azon a szép tavaszi délelőttön, amikor is a városban jártam. A bolt egy sátortetős házban található, amelyen gyönyörű fából készült festett cégér jelzi a hely létét. Kirakat is van, méghozzá nagyon szép, ami arra csábít, hogy térjek be a boltba.
Ezt én meg is teszem, és nem is csalódom, mert a bolt belülről is nagyon szép, dekoratív. Rajtam kívül más érdeklődő nincs, csak a csinos és fiatal eladónőnek van ott pár barátnője, akikkel igazi csajos fecsegést csapnak. Ettől függetlenül az eladónő kedvesen üdvözöl és a segítségét is felajánlja, úgyhogy már csak emiatt is ajánlom a helyet.
Ha a szeretteidnek ajándékot keresel, esetleg érdekel az ezotéria, akkor is figyelmedbe ajánlom az üzletet, amely barátságos hangulatával a legfeszültebb látogatót is megnyugtatja.
Az ezoterikus kínálat igazából csak az üzlet egyik sarkát jelenti, de az ezoterikus könyvválaszték egész korrekt, ami nagy szó egy ilyen kis városban.

Na, de lássuk előbb az ajándéktárgyak kínálatát, amelyek főként a bejárattól jobbra kaptak helyet.
Különösen ajánlom a figyelmedbe a kerámia teáskészletet, vagy a fából készült míves teásdobozokat. Ha esetleg nagy zenebarát vagy és sok cd-lemezed van otthon, akkor itt vehetsz magadnak egy hosszúkás, fából készült cd-tartót. Igaz nem olcsó, de a lakásban remekül mutat.
Nemcsak teáskészlet kapható kerámiából, hanem még sokféle csésze, a hozzájuk tartozó alátétek, illetve fűszertartók is.
Igazi míves üvegpoharak is kaphatók, rajtuk fémből készített magyar címer, illetve szőlőmotívum, amely azt jelképezi, hogy Gyöngyös a szőlő és a bor városa is, Egerhez hasonlóan. Kár, hogy a Gyöngyös feliratot nem gravírozták bele, de így is igazi szuvenír lehet az ide látogató turistáknak.
A bejárat mellett jobbra, egy szigetszerű polcra tették a gyertyákat, amelyekből elég sokféle van, például gömb, henger és szálas alakúak, többféle színben. Sajnos ezek meglehetősen drágák, hiszen alapvetően dekoratív céllal készültek, úgyhogy itt 1000 forint alatt nem találsz gyertyát.
A bejárattal szemben  hátul különböző fából készült szobrok láthatók, amelyek között termékenységi szobrok is vannak. Ezeket mind Ázsiából, illetve Afrikából hozzák, tehát meglehetősen egzotikus darabok.

Szintén a bejárattal szemben hátul meglehetősen sokféle elektromos sólámpa kapható, amelyek jó szolgálatot tesznek a légúti betegségekben szenvedőknek.
A sólámpák árai attól függően alakulnak, hogy milyen súlyban van az adott lámpa. A legkönnyebbek 2500 forintba kerülnek, míg a legnehezebbek (ezek már egész nagy méretűek) 9000 forintba. Sómécsesek is kaphatók, amelyekbe a belehelyezendő teamécsest mindig külön meg kell venni. Egy darab sómécses ára 990 forint.
Angyalszobrok is kaphatók az üzletben a bejárattól balra hátul a sarokban kerámiából és fából.
Az utóbbiból egy kicsit több van, ráadásul ezek egyáltalán nem hasonlítanak a "klasszikus", szép formájú, fehér színű, kerámia angyalszobrokra, inkább a naiv festők stílusához állnak közel. Csak éppen ezek szobrok...

Az ezoterikus sarok a bejárattól balra található, és a mint említettem a könyvválaszték egész korrekt, de jóskártyák is kaphatók, méghozzá egész sokféle, például Doreen Virtue összes jóskártyája, Atlantisz Jóskártya, Mandalakártyák, továbbá a Kérd és Megadatik Kártya Jerry és Esther Hickstől. Sajnos tarot kártyák nem kaphatók.
A könyveket a Mandala-Véda és az Édesvíz Kiadók adják ki elsősorban. Vannak újdonságok is, de nem ez a jellemző, inkább népszerűbb műveket kínálnak, pl. A. J. Christian, Müller Péter, Balogh Béla, a Titokkal és a Vonzás Törvényével kapcsolatos könyvek, stb.
Az eladói pult mögött elég sokféle Hem füstölő és illóolajos üvegcse látható, ezek megvásárláshoz kérd az eladónő segítségét.
Az eladói pult mellett egy egy állványon meglehetősen sokféle Pur Pur kézzel készített szappan kapható egységesen 990 forintért, ami nagyon drága, viszont ezek a szappanok aromaterápiás hatásúak, tehát oldják a stresszt.
A falakon mindenütt képek lógnak az ajándéktárgyak felett, de a meglehetősen nagy belmagasság miatt csak eladói segítséggel veheted őket meg.
A bolt hétköznaponként délután ötig tart nyitva, a szombati nyitvatartásban viszont nem vagyok biztos. Önálló honlapjuk nincs, viszont a Paradigmán jelen vannak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése