2012. március 25., vasárnap

Boltmustra: Gyógynövénybolt Salgótarján Rákóczi út 3.

Először is ez az üzlet semmilyen internetes adatbázisban nem szerepel, ezért lehet, hogy rosszul írtam a házszámot, de a lényeg, hogy a Rákóczi út páratlan oldalán található az üzlet, az Alba Üzletháztól nem messze, majdnem a Fő térrel szemben.
Egy nagyon pici üzletről van szó, amely mellett majdnem el is sétálok, mert se cégér, se kirakat nincs, csak egy felirat az ajtón.
A boltba belépve látom, hogy az üzlet valójában egy hosszú és vékony folyosóból áll, amelynek a nagyságát a tulajdonos úgy próbálta meg növelni, hogy a folyosó jobb oldalának egy részére végig tükröt szereltetett a bejárat közelébe. Ezzel a kis optikai csalással a helyiség valóban nagyobbnak látszik.
Az üzlet, akárcsak a másik tesztelt biobolt, szintén tök üres, de itt egy középkorú, elegáns, szemüveges úriember fogad, aki csókolommal köszön, és a segítségét is felajánlja, szóval a barátságos fogadtatás már garantált. :)
Miután ez egy pici üzlet, olyan hihetetlenül nagy árubőséget ne várj, de azért az alapdolgok itt is kaphatók.
Kezdjük is mindjárt a teákkal, hiszen ez egy gyógynövény üzlet. Filteres és szálas teák egyaránt kaphatók, bár utóbbiból picivel szélesebb a választék.
Filteresek közül csak a Mecsek gyógyteakeverékei, illetve a Dr. Chen Patika kínai teái kaphatók a teljesség igénye nélkül, pl. pu erh, jázmin, ginzeng, szűztea kapszula és por. Filteres gyümölcsteákból is van néhány fajta, de kapni filteres rooibos és szálas zöldteát is a bejárattól jobbra.
A szálas teákat szintén a bejárattól jobbra helyezték el kis fonott kosarakban. Olyan nagyon széles választékot ezekből se várj, de ami van az elég korrekt. Háromféle forgalmazótól lehet kapni szálas teákat: Mama Gyógynövényei, Herbária Patikája és Juva Pharma.
Még mindig az italoknál maradva: vizek is kaphatók a bejárattól balra a földön, amelyek mind lúgos kémhatásúak, pl. Tündérvíz, Oximix és Peridot.
A reformélelmiszerek választéka egész korrekt, például magvakból elég sokféle van, de a lisztek és olajok választékára sem lehet panasz.
A liszteket a közeli Pásztón gyártják, és többféle lisztkeverék is kapható itt az üzletben kenyérsütéshez, főleg búzából, de rizs- és rozsliszt is van. A búzalisztek többnyire teljes kiőrlésűek, némelyikük más magvakkal is dúsított.
Olajok közül mák-, dió-, szőlőmag-, lenmag-, kendermag és szezámmagolaj kapható kis félliteres üvegekben.
Tésztákat is vásárolhatsz itt, például tönkölyös, diabetikus és üvegtésztát. Ha már a diétázókat említem, ők sajnos csalódni fognak az üzlet kínálatában. A cukorbetegeknek csak ez a diabetikus tészta áll rendelkezésre, lisztérzékenyeknek viszont kapható Barbara liszt és tészta, továbbá Cornito tészta, de ehetik a fentebb már említett üvegtésztát is, illetve használhatnak rizslisztet is.
Az olajok közül a dió-és azsezámmagolaj azt hiszem gluténmentes, de nem vagyok benne biztos.
A bolt kínálatát teamécsesek, füstölők és drágakövek egészítik ki, amelyet a bejárattól jobbra találsz meg.
A drágakövek csak marokkő formájában kaphatók, én ametisztet, jáspist, tigrisszemet és borostyánt ismerek fel  közülük. Füstölőkből sincsen sok, csak alig pár fajta van.
Az üzlet nyitvartását nem láttam, de valószínű, hogy hétköznaponként délután ötig, vagy hatig nyitva van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése