2012. március 2., péntek

Mi az a Moksa Elixír és mire jó?

Az utóbbi időben egyre több olyan látogató érkezik a blogomra, aki kifejezetten a Moksa Elixír iránt érdeklődik, úgyhogy ezt a kis összefoglalót nekik szánom.
Először is a Moksa Elixír első pillantásra semmiben sem különbözik egy átlagméretű illóolajos üvegcsétől, legfeljebb annyiban, hogy a termék kartondobozán egy nyitott szirmú lótuszvirág szerepel, amely a bőséget és a szerencsét szimbolizálja. 
A Moksa azonban nem illóolaj, hanem többféle virágesszencia (pl. cseresznyevirág, meggyvirág, szilvavirág, sárgabarackvirág és egresvirág) és C-vitamin elegye alkoholos kivonatban, amely 84 féle információt tartalmaz. Ez nem azt jelenti, hogy ennyiféle virágból áll össze a készítmény, hanem azt, hogy ennyiféle információt közvetít a virágok segítségével a homeopátia elvei alapján, ami azt jelenti, hogy hasonló módon gyógyítani. (Ez nem a véletlen műve, hiszen a készítmény feltalálói homeopátiával foglalkoznak).
A Moksa ugyanakkor a Bach virágterápia elveit is felhasználja, hiszen a készítmény ugye virágokból áll.

Mindez azt jelenti, hogy a készítmény a holisztikus gyógyításban kap kiemelkedő szerepet, ami  magyarra lefordítva annyit tesz, hogy a gyógyító beavatkozások az egész testre hatnak, és az egész testet gyógyítják, ellenben a hagyományos nyugati orvoslással, amely csak helyileg gyógyít. Ez utóbbi folyamatot nem kell bemutatni senkinek, aki járt orvosi vizsgálatokon.
Ha beteg vagy akkor úgy is az az első, hogy elmész a háziorvoshoz, aki diagnosztizálja a betegségedet. Ha ehhez nem elég az ő szakértelme, akkor elirányít a megfelelő szakorvoshoz, aki majd dönt a további kezelést illetően.
Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a hagyományos orvoslás egyszerűen csődöt mond, mert ők csak a fizikai tüneteket kezelik, de a betegségek nem csak úgy a levegőből jönnek, hanem a kialakulásuknak minden egyes esetben lelki okai vannak. Ez még az egyszerű náthára is igaz, mert ennek a hátterében is az immunrendszer legyengülése áll, aminek megintcsak megvannak a maga okai.
Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan egészségügyi panaszok, amikor szervi problémát nem találnak, de a beteg mégis szenved a fájdalomtól, vagy a szorongástól, és nem tud normális életet élni, vagy csak nagyon nehezen, gyógyszerek segítségével.

Nem véletlenül nő az érdeklődés a különböző alternatív gyógyító terápiák után, amelyek sokszor nem a fizikai panaszokat gyógyítják, hanem vagy a test energiarendszerét állítják helyre, vagy pedig a lélekre, az önismeretre hatnak.
A Moksa Elixír az egész emberi test energiarendszerét állítja helyre úgy, hogy a cseppek rezgése fel tudja mérni, hol van probléma a szervezetben, még akkor is, ha a betegség nem jelent meg fizikai szinten.
A készítmény tehát betegségmegelőzésre is kiváló. A Moksa Elixír abban segít, hogy megemeli a rezgésszintedet, ami azt jelenti, hogy a blokádok és az alacsony rezgésű energiák eltűnnek szervezetből, és beindul az öngyógyítás folyamata, amire a szervezet egyébként automatikusan képes,  csak éppen a különböző emberi hiedelmek megakadályozzák ebben.
Ezek a különböző hiedelmek hozzájárulnak az immunrendszer meggyengüléséhez is, amelynek a következtében megjelennek a különböző betegségek, attól függően, hogy mennyire gyengült le a túlterhelt emberi  szervezet.
Ennek a túlterheltségnek több tünete is van, pl. alvászavarok, kialvatlanság, fáradékonyság, állandó lehangoltság, gépiesség, nem tudsz lazítani, pihenni, mert mindig a problémákon jár az agyad, beilleszkedési zavarok egy-egy közösségbe, illetve tanulási zavarok (bár ez utóbbi kettő inkább gyerekeknél-kamaszoknál jelenthet komolyabb problémákat). 
Ezek azok az alacsonyabb rezgésű jelenségek, amelyeket feljebb már említettem. Sajnos ezek a tünetek ma már egyre inkább a gyerekeket és a serdülőket is érintik, egyrészt azért, mert átveszik a szüleik rezgését, másrészt pedig az óvoda és az iskola is egyre többet követel tőlük.

Mi a teendő, ha a fenti tünetek megjelennek? A legelső az, hogy figyelj oda a tested jelzéseire, és tedd azt, amit kér! A szervezet ugyanis nagyon intelligens és érzékeny, tehát időben elkezd jelezni, ha baj van, legfeljebb az emberek nem veszik észre, csak amikor már bekövetkezett a betegség, amely sok esetben megelőzhető, ha időben odafigyelsz, és megteszed a kellő óvintézkedéseket.
A második lépés az az, hogy meghúzod a határokat, és nem zsigereled ki többé a testedet, szóval időnként meg kell tanulnod nemet mondani bizonyos dolgokra. Ezt hívják úgy, hogy a szellemi immunrendszered megerősítése.
A harmadik lépés a fizikai immunrendszered megerősítése, amihez segítséget nyújt a Moksa Elixír C-vitamin tartalma, amely közismert immunerősítő szer. Valójában sok ember problémáját  ennek a vitaminnak a hiánya okozza, ami azért van, mert vízben oldódó vitaminról van szó, amelyet mindennap be kell vinni a szervezetbe. A tavaszi és nyári időszakban ez még nem is okoz akkora problémát, mert a gazdag C-vitamintartalmú gyümölcsök ekkor teremnek, de az őszi időszak végén és télen már nem tud annyi C-vitaminhoz jutni a szervezet, ezért is betegednek meg könnyebben az emberek.

Mondjuk a Moksában nem a C-vitamintartalom a lényeg, mert az csak 30 mg mindössze, hanem a rezgésszintemelő hatás, ami azt jelent, hogy energikusabb leszel a mindennapokban, könnyebben be tudsz illeszkedni közösségekbe, és jobban el tudod viselni az olyan változásokat, mint pl. a nyugdíjba vonulás, a gyermekek kirepülése, illetve a munkanélküliség és az esetleges anyagi veszteségek.
Ez utóbbiak természetes velejárói az életnek, sajnos megakadályozni őket nem tudod. Az viszont nem mindegy, hogyan állsz hozzá, mennyire tekinted magad szerencsétlen áldozatnak, vagy mennyire haragszol a világra.
Ne felejtsd el, hogy mindig megválaszthatod azt, hogy egy eseményre hogyan reagálsz! Sokan kerültek ki győztesen egy látszólag vert helyzetből azért, mert nem hagyták, hogy legyűrjék őket a nehézségek.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Moksa segít majd neked munkát találni, vagy sok pénzt keresni, de ha a cseppek szedése során olyan gondolataid támadnának, hogy valamit meg kéne tenned, akkor tedd meg!
Nem csodaszerről van szó tehát, ami varázsütésre segít megoldani az összes problémádat, inkább egy tudatosságnövelő szerről, ami cselekvésre ösztönöz, de cselekedned, illetve a gondolataidat megváltoztatnod neked kell. Ha nem teszed, akkor minden marad a régiben, sajnos.
A moksa egy szanszkrit eredetű szó, amely egyébként is azt jelenti, hogy felébredés, ébresztés, tehát  a név kötelez.

A készítménynek egyébként semmilyen káros mellékhatása nincsen, és semmiféle mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz. A Moksa Elixír glutén-és cukormentes tehát a lisztérzékenyek és a cukorbetegek is fogyaszthatják, sőt gyógyszeres kezelés mellett is szedhető.
A készítmény érdekessége, hogy magyarok találták fel: egyikük Dr. Márkus István szülész-nőgyógyász szakorvos, másikuk pedig Bencze Ilona homeopata, úgyhogy a sok más magyar találmány mellett még erre is büszkék lehetünk.
A másik érdekesség pedig az, hogy a készítmény Sopronból indult hódító útjára, ami ebben a Budapest főváros központú országban óriási dolog.
A feltaláló páros időnként szokott előadásokat tartani a Moksa Elixírrel kapcsolatban, de a termékpartnerek is szerveznek önálló Moksa előadásokat. Az utóbbiakra azért érdemes elmenni, mert többnyire ingyenesek az előadások, illetve a helyszínen is meg tudod vásárolni az elixírt, míg a feltalálók által szervezett előadásokon általában 500 forint a belépő, és nem tudsz vásárolni a helyszínen.
Az aktuális évre érvényes programbontást a Moksa Elixír hivatalos weboldalán tudod megtekinteni. Kétféle módon lehet megvásárolni a Moksát: egyrészt az interneten keresztül a hivatalos honlapról , másrészt pedig a hivatalos termékpartnerektől, az ún. Moksa Centrumoktól, amelyeknek a listáját lejjebb láthatod is. Sajnos ez a lista nem teljes, de igyekszem majd kiegészíteni, bővíteni. A Boltmustra rovatomban  a kaposvári Természet Patikája, illetve a szekszárdi Mantra ezoterikus üzletekről már beszámoltam, keresd meg, ha érdekel. 

Moksa Centrumok:

Budapest Agykontroll üzlet Mammut Lövőház u. 2-6.
Budapest Életerő Centrum III. Bécsi út 34-36.
Budapest Aranygyökér Egészség-és Oktatóközpont Belvárosi Moksa Centrum VI. Bajcsy-Zsilinszky út 19/a
Budapest Szebb Életért Központ VIII. Fiumei út 4.
Budapest Tátra Sóbarlang XIII. Tátra u. 31.
Budapest Egészségtár XVIII. Üllői út 453. 
Kecskemét Fitotéka drogéria-gyógynövény Hornyik J. krt. 2.
Pécs Gyógy-Gyöngyház Dobó I. u. 11.
Miskolc Egészség Sziget Biobolt Erzsébet tér 4. 
Tiszaújváros MBT Pont Sárga Üzletház Szent István út 13. I. emelet 
Szeged Natura Reformtáplálkozási és Gyógynövényszaküzlet Csongrádi sgt. 9. 
Hódmezővásárhely Gyógynövény és Méhészeti  Szaküzlet Károlyi u. 1.
Székesfehérvár Turmalin Ház Erőforrás Központ Piac tér 1.
Győr Tudatos Egészség Centrum  Mécs L. u. 24.
Sopron Natur Patika Várkerület 13. 
Debrecen Comtex Üzlet Jánosi u. 31. és Tiszta Harmónia Miklós u. 29.
Berettyóújfalu Dr. Horváthné Ibolya Kossuth. u. 4.
Szolnok Elixír-lelő Botár I. u. 4. 9/75.
Esztergom Vágvölgyi Ajándék és Lakberendezés Dobogókői út 52. 
Budaörs Flavin 7 Shop Budapesti út 14
Fót Napsugár Egészségbolt Fót Dózsa Gy. u. 42.
Kaposvár Természet Patikája Anna u. 12. 
Nyíregyháza  Egészség Star Állomás tér 5.
Szekszárd Mantra ezoterikus üzlet Tinódi u. 4.
Szekszárd Egészségsziget Alkotmány u. 17. fszt.2.
Szombathely Organic Vital Egészségcentrum Szent Márton u. 13.
Veszprém ÉletMagHáz Rózsa u. 7. 
Zalaegerszeg Wellness Stúdió Hunyadi u. 6-8.
Zalaegerszeg Belvárosi Gyógyszertár Széchenyi tér 2. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése