2012. március 18., vasárnap

Boltmustra: Naturál Egészségtár Biobolt Vác Dr. Csányi krt.

Először is elnézést, hogy nem írok házszámot az üzlet címéhez, de még a különböző üzleti katalógusok között is enélkül szerepel a bolt címe. Aztán amikor elmentem a boltba, akkor megértettem, miért is: ezen a panelházas környéken egyik lépcsőházon sem szerepel házszám, legalábbis az utcafronton nem, úgyhogy emiatt nehéz volt megtalálni az üzletet. Ráadásul a Csányi krt. meglehetősen hosszú, mert a belvárosban kezdődik, és a lakótelepnél végződik Budapest felé.
Az üzlet, mint mondtam egy panelház aljában található, amolyan garázs biobolt, ami majdnem a művelődési házzal szemben található.
A boltban egy középkorú szőke hölgy az eladó, valószínűleg ő a tulajdonos is. Egy darabig tök üres az üzlet, majd egy szemüveges hölgy érkezik, aki elég sokáig marad, és vásárol is. Valószínűleg a lakótelepről érkezhetett, sőt a vásárlók jó része is a közelben lakik.

Na, de ennyi melléduma után, lássuk mit is kínál az üzlet valójában! Először is ez egy közepes méretű bolt, amelynek a bejárattól jobbra eső részén helyezték el a  gyógytermékeket, a tésztákat, a liszteket, az olajokat és a gluténmentes élelmiszereket a lisztérzékenyek számára, a bejárattól balra eső részen pedig a teák és a táplálékkiegészítők kaptak helyet.
A gyógytermékekből nagyon gyér a választék, mert csak pár fajta masszázsolajat és a Dr. Immun gyógysamponját lehet kapni.
Az élelmiszer választék viszont elég korrekt, bár nem mindegyik élelmiszercsoport kapható, de hát ez egy nem túl nagy üzlet egy kisvárosban.
Tészták  közül csak tönkölyös, illetve Diabestar diabetikus vásárolható itt meg elég szerény választékban.
A cukorbetegeknek még a boltban szintén kapható xilit édesítőszer is használható, mert egyensúlyban tartja a vércukor szintet.
Lisztekből és olajokból viszont meglehetősen sokféle kapható, pl. Graham-, tönköly-, rizs-, kukorica-, gesztenye-és mandulaliszt, míg az olajok közül szója-, szőlőmag-, lenmag-, napraforgó és búzacsíraolaj érhető el.
A gluténmentes élelmiszerek választéka is elég korrekt, hiszen többféle Barbara süti, többféle gluténmentes pudingpor és levespor, na meg Schar kenyérpor kapható.A gluténmentes élelmiszerek közé számít még a rizs- és kukorica liszt, továbbá a szójaolaj is.

Az üzletben kapható gyógyteaválaszték viszont kifejezetten széles bár ez attól is függ, hogy melyik forgalmazótól szeretnél vásárolni. A máshol közkedvelt Herbária Patikája teáiból ugyanis ebben az üzletben meglehetősen szűkös a választék, sokkal inkább Mecsek és a Herbatrend márkák vannak jelen a boltban, filteres formában.  Utóbbi két márkától teakeverékek és szimpla gyógyteák egyaránt kaphatók.
Szálas teákból is meglehetősen sokféle kapható, méghozzá a Mama Gyógynövényei nevű márkától, amelyet a jellegzetes sárga zacskóiról lehet felismerni.
Gyümölcsteákból is elérhető pár fajta, filteres és darabos változatban egyaránt. Míg a filteres gyümiteákat a Mecsek, addig a darabosakat az Íz-Isz gyártja. Utóbbit a hideg vízben kell több órán át áztatni, hogy ne vesszen el a gyümölcsök C-vitamin tartalma.
Szintén a bejárattól balra helyezték el a táplálékkiegészítőket, amelyekből nincsen valami túl sokféle. Mindössze Vitaking és Vitaminkirály termékek kaphatók, utóbbiból katalógus is hozzáférhető az üzletben, amelyből rendelhetsz is, majd pedig a beérkezett árut átveheted az üzletben. A katalógust nyugodtan elviheted, mert ingyenes.
A bolt hétköznaponként délután öt óráig tart nyitva, sajnos honlapjuk nincs.

1 megjegyzés:

  1. Az üzlet tulajdonosa megváltozott, a fent leírtak már a múlté! Naturál

    VálaszTörlés