2012. március 25., vasárnap

Boltmustra: Biopatika reformélelmiszer és gyógynövény drogéria Salgótarján Rákóczi út 8.

Salgótarján városában nem is olyan nagy művészet bio-és gyógynövényboltokat találni, ugyanis szinte mindegyik egy helyen található: a belváros Rákóczi utcájában, kivéve a Tesco-ban található Herbáriát, de ott még nem jártam.
A Biopatika lakótelepes környezetben található, az Alba Üzletházzal majdnem szemben, az iparvasút sorompójától nem messze.
A hely lényegében egy garázs-üzlethelyiség, külön berendezett kirakat nincs, cégér sincs, csak egy felirat található az ajtón, amelyen keresztül be lehet látni az üzletbe.
Egy hétköznap délelőtt érkezem, amikor is az üzlet tök üresen tátong, csak egy fekete hajú, középkorú eladónő van benn, aki barátságosan üdvözöl.
Azt azért elmondanám, hogy olyan hű, de óriási termékválasztékot ne várj - de a városban máshol se nagyon -,  mert nincs, legfeljebb a gyógyteákból és a gluténmentes élelmiszerekből van szélesebb választék.
Ha már a gyógyteákat említem, akkor kezdjük is ezzel, mert viszonylag sok van belőlük.
A teák mind a bejárattól jobbra eső falrészen találhatók filteres és szálas formában. A szálas teákat egy olyan polcra tették, amelyeket fachszerűen alakítottak ki, így a különböző fajta teák külön fachokba kerültek, így nem keverednek össze. A kis rekeszeknél jól láthatók a teák elnevezései is. A szálas teákat a Herbária Patikája, a Mama Gyógynövényei és az Adamo-Fitt képviselik.
A filteres teák közül elsősorban Herbária Patikája és Mecsek teakeverékek kaphatók, de Larixot és kínai teákat is láttam, de ezekből nincsen olyan sok.
A Larixról annyit kell tudni, hogy ezt a filteres teafajtát a Székelyföldön (tehát Romániában ) gyártják, de hazánkban is kapható, csak nem túl sok helyen.
Ha már az italokról beszélek, meg kell említenem, hogy nem csak teát vásárolhatsz itt, hanem vizeket és Dr. Steinberger ivóleveket is.
Vizek közül Mira, Hunyadi és Dr. Szalay lúgos víz kapható, utóbbi már a bejárattól balra a pult mögött. Szintén ugyanide helyezték el a Steinberger ivóleveket is, amelyekből azért elég sokféle van.
Élelmiszerek közül én elsősorban gluténmentes termékeket láttam a bejárattól jobbra, például többféle Barbara süti, milánói szószpor, levespor, pudingpor, többféle gluténmentes tészta, Fe-Mini kenyérpor, illetve többféle gluténmentes bébiétel.
Aki nem diétázik, azoknak az üzlet a különböző biobefőtteket és lekvárokat ajánlja a pult mögött, illetve a többféle fűszert a pulton.
A bejárattól balra találhatók a kozmetikumok, tisztítószerek és a táplálékkiegészítők a pult mögött, de egyikükből sincsen valami sokféle.
A kozmetikumokat a Faith In Nature és a Tulasi samponok, a Dr. Kelen karcsúsító gélek, illetve a kézzel készített szappanok képviselik. Utóbbiakat az eladói pultba zárták be, de amúgy egyik termék sem önkiszolgáló, mindet az eladótól kell kérned.
A tisztítószerek közül csak mosódió kapható héjas és folyékony formában. Előbbi a pulton található, míg utóbbi a pult mögött.
Táplálékkiegészítők közül a Bio Tech Usa termékeit találhatod meg itt, amelyekről annyit kell tudni, hogy ezeket a szereket a testépítőknek fejlesztették ki azért, hogy jól felfújja az izmokat. Többféle kiszerelésben kapható: van közepes méretű, van akkora mint a fejem, de olyan is van, amely jóval nagyobb, mint a fejem.
A bolt minden hétköznap délután hatig tart nyitva, önálló honlapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése