2012. március 4., vasárnap

Boltmustra: Kőbirodalom ásványbolt Budapest VII. Wesselényi. u. 76.

Az üzlet gyakorlatilag a Wesselényi és a Rottenbiller utcák kereszteződésében található, a Keleti pályaudvartól nem messze. Az üzlet előtt  található a 74-es troli megállója, de a 73-as és a 76-trolibuszok is  a közelben  állnak meg.
Viszonylag csendes, nyugodt környék ez, ahová nem ér el a Nagykörút zaja, úgyhogy nem csoda, hogy az üzlet tök üres. A bolt egy öreg bérházban található, helyét cégér is jelzi a kapu felett, de van egy kicsi kirakat is, hogy lássák az emberek, mit is lehet itt kapni.
A boltban egy kopasz fiatalember fogad, aki csak köszön, de a segítségét már nem ajánlja fel. Mondjuk amúgy is csak nézelődni jöttem, hogy milyen fajta ásványok vannak itt.
Végignézve a választékot azt kell mondjam, hogy szinte mindenféle ásványból találsz valamit, szóval ritkaságokba is belebotolhatsz ebben az elég nagy területű üzletben.
A Kőbirodalom elsősorban marokkövekre szakosodott üzlet, ásványékszerekből már kevesebb van, de azért ami van, az sem okoz csalódást szerintem.
A bejárattól balra eső falra akasztották fel a drágább ásványékszereket, vagyis a láncokat és karkötőket, amelyeknek az árai 4500 és 10000 forint között mozognak. Ugyanide helyezték a tenyésztett gyöngynyakláncokat is, amelyeknek az árai 10000 és 14000 forint között vannak.
Szintén ugyanide tették egy polcra a szív alakú és lapos, de nagyobb méretű marokköveket, amelyeknek az árai is ennek megfelelően alakulnak, azaz 600 és 1500 forint között, attól függően mennyire ritka az adott kő.
A bejárattól jobbra helyezkedik el az üzlet nagyobb része, ugyanis a bejárati ajtó a sarokban van. Az ablak mellett végig olcsóbb láncokat láthatsz, de ugyanitt vannak a fülbevalók is.
Mondjuk  az utóbbiakból meglehetősen kevés a választék. Az olcsóbb ásványláncok egyébként 1200-1400 forint között vannak.
A bejárattól szintén jobbra, de már leghátul a falnál található a marokkövek széles választéka. Ezek a kövek már kisebb méretűek, mint a bal oldalon látható példányok, de árban ugyanannyiba kerülnek, vagyis 600-1500 forintba.
A marokköveknél műanyag táblára piros színnel jól láthatóan felírták a nevüket is, hogy biztosan ne tévedj el, de az árakat is ugyanígy jól láthatóan tüntették fel.
Marokkövek közül kapható: akvamarin, achátok, ametiszt, amazonit, ametrin, angelit, anhidrit, aventurin, borostyán, bronzit, citrin, epidot(unakit), fluorit, füstkvarc, gránát, hegyikristály, heliotrop, hematit, holdkő, jade, jáspisok, kalcedon, karneol, keresztkő(kiasztolit), krizokolla, krizopráz, labradorit, larimar, lápisz lazuli, lepidolit, magnezit, malachit, mohaachát, obszidián, ónix, opálok, pirit, rodonit, rózsakvarc, rutilkvarc, rubin, smaragd, szelenit, szeptária, szugilit,  tigrisszem, topáz.
A marokkövek legtöbb fajtája nyaklánc formában is elérhető itt az üzletben. Nyers ásványok is kaphatók  smaragdból, hegyikristályból és holdkőből a bejárattól balra.
A tengeri csigák iránt érdeklődőknek is tudok jó hírekkel szolgálni: a Kőbirodalomban vannak ilyen példányok is, pl. sisakcsiga, fülcsiga, tüskéscsiga, trapézcsiga, illetve tengeri kagylók is kaphatók az eladói pultnál.
Az üzlet hétköznaponként este hatig, míg szombatonként délután egyig tart nyitva. Ha ez az időpont neked nem felel meg, akkor javaslom keresd fel a másik üzletüket Dunakeszin az Auchanban, a Nádas u. 6-ban. Én még ott nem jártam, de biztosan el fogok menni oda is.
Ha nem vagy pesti, az sem gond, mert a webáruházukban is rendelhetsz a kövekből, illetve a tengeri csigákból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése